Menu

Klaar voor de smaaksensatie? Proef onze koffie zonder suiker en laat je zintuigen de vrije loop!

PELLINI TOP 100% ARABICA

PELLINI TOP 100% Arabica is het resultaat van Pellini’s ervaring. Een blend die ontstaan is voor de professionele wereld van koffiebars en voor verbruikers die op zoek zijn naar een voortreffelijke espresso met aroma en finesse.   PELLINI TOP 100% Arabica is een exclusief recept, een melange van hoogwaardige Arabica koffiesoorten, geselecteerd in de landen van oorsprong. Het langzame brandingsproces en het gecontroleerde rijpingsproces versterken de smaak en het aroma. Deze koffie is bekroond met de gouden medaille bij de International Coffee Tasting voor de elegantie en uniekheid en is in de loop der jaren het icoon en het referentiepunt geworden voor de meeste gekwalificeerde professionals.

OGEN BEDRIEGEN NIET

Een blik volstaat om te weten om welke espresso het gaat. De kleur, de consistentie van de crema en de persistentie onthullen meer dan je zou denken. Een hazelnootkleurige espresso met licht roodachtige strepen duidt op een 100% Arabica kwaliteitsmelange, een preciese en nauwkeurige branding, een bereiding die de extractietijden respecteert en de juiste hoeveelheid gemalen koffie.

  PELLINI TOP 100% Arabica espresso heeft een lichte hazelnootkleurige cremalaag met lichte roodachtige strepen. De textuur van de crema is compact, fluweelzacht en persistent.

LAAT JE LEIDEN DOOR JE REUKZIN

De reukzin is een complex en delicaat zintuig: door de geuren en aroma’s van de koffie herken je onmiddellijk wat je gaat drinken. De beoordeling van de aroma van een espresso in zijn vele schakeringen noemen we de olfactorische analyse.

PELLINI TOP 100% Arabica onderscheidt zich door zijn rijkdom en intensiteit aan aroma’s. Naast het klassiek geroosterd aroma kan je ook de geuren van honing, bloemen, zoethout en cacao onderscheiden.

WAT ONTHULT DE SMAAK.

Smaak is van essentieel en cruciaal belang om de beste espresso te proeven. Wat men algemeen als smaak definieert in een proeverij is de evaluatie van een reeks technische factoren zoals body, zuurtegraad en bitterheid.

PELLINI TOP 100% Arabica is een espresso met een aangename structuur die de mond met een zoete maar uitgesproken smaak omhult. Het is een kenmerk van de beste koffies die de zachtheid en de body complimenteren. Het lage cafeïnegehalte maakt de koffie op een natuurlijke wijze minder bitter. De espresso schenkt een licht gevoel van frisheid en een perfect gebalanceerde en zachte smaak.

Naar boven